Parama dėkojame




Arkivysk. P. Gallagheris: pandemija pamokė, kaip labai priklausome vieni nuo kitų

pamokeŠventojo Sosto sekretorius santykiams su valstybėmis ir tarptautinėmis organizacijomis arkivyskupas Paulas Richardas Gallagheris, dalyvaujantis šiomis dienomis Niujorke vykstančiuose JTO susitikimuose, rugsėjo 20 d. pasakė kalbą per susitikimą, skirtą pandemijų prevencijai.

Šventojo Sosto diplomatijos vadovas pabrėžė, kad Covid-19 pandemijos patirtis mums visiems dar kartą priminė žmogaus pažeidžiamumą bei esminį tarpusavio ryšį ir priklausomybę vieni nuo kitų, taip pat atsakomybę už kitus. Pandemijos metu matėme daug geros valios ir pasiaukojimo visais lygmenimis ir visose visuomenės gyvenimo srityse. Tai pasakytina ir apie pastangas skubiai kurti, gaminti ir platinti Covid-19 diagnostikos, gydymo priemones ir vakcinas. Tačiau vis dar nerimą kelia tai, kad neturtingose šalyse žmonių, gavusių bent vieną vakcinos nuo Covid-19 dozę, procentas yra perpus mažesnis nei turtingose šalyse. Norint išspręsti šią problemą galimų būsimų  pandemijų atveju, reikia daugiau tarptautinio solidarumo, taip pat reikia stiprinti besivystančių šalių gebėjimus.

Arkivyskupas P. Gallagheris priminė popiežiaus Pranciškaus žodžius, kad „didžiausia pamoka, kurią gavome iš Covid-19 pandemijos, yra suvokimas, kad mums visiems reikia vieniems kitų ir kad nė vienas negali pats išsigelbėti“. Šventojo Sosto atstovas linkėjo, kad šis įsitikinimas įkvėptų atsakingųjų už tarptautines sveikatos apsaugos politikas veiklą. Kaip sako popiežius, iš krizės niekada neišeiname nepasikeitę. Tik nuo mūsų priklauso, ar pasikeisime į gera. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode