Parama dėkojame




Šventojo Sosto delegacija dalyvaus Balkanų taikos forume

dalyvausSlovėnijos uostamiestyje Koperyje birželio 17–18 d. rengiamame Religijų forume už dialogą ir taiką Balkanuose dalyvaus aukšto rango Šventojo Sosto delegacija.

Slovėnijos vyskupų konferencija pranešė, kad forume, į kurį kviečiami krikščionių, musulmonų ir žydų atstovai dalyvaus kardinolo Pietro Parolino, Vatikano valstybės sekretoriaus, vadovaujama Šventojo Sosto delegacija. Tarpreliginis susitikimas rengiamas taikai ir dialogui Balkanuose sustiprinti. Forumo tema: „Ramybė tau, Europa! Ramybė jums, Balkanai“. Tarptautiniame regioniniame tarpreliginiame susitikime laukiami Balkanų kraštų religijų lyderiai – katalikai, ortodoksai, evangelikai, musulmonai ir žydai, taip pat politiniai lyderiai, įskaitant Slovėnijos valstybės vadovę Natašą Pirc–Musar.

Forumo debatai įvyks buvusio Koperio pranciškonų vienuolyno Pranciškaus Asyžiečio salėje. Apie 25 religijų atstovai dalysis mintimis apie regiono problemas ir viltį žadinančius taikos ženklus. Katalikams atstovaus Šventojo Sosto delegacija ir Balkanų regiono kraštų katalikų lyderiai, įskaitant vyskupus iš Slovėnijos, Bosnijos Hercegovinos, Kroatijos, Rumunijos ir Turkijos.

Anot forumo rengimo komisijos atstovo Peterio Stumpfo, Murska Sobota vyskupo, kai Balkanuose įsivyraus taika, Europa turės daugiau taikos ir stabilumo, o kai Balkanuose bus neramu, ir Europa nebus saugi. Bažnyčia nenori sudaryti įspūdžio, jog Balkanų taika priklauso nuo Slovėnijos. Iš tiesų, Slovėnijos ir visos Europos uždavinys mokytis iš Balkanų, kaip per religijų patirtį kurti dialogą ir taiką regione.

Šeštadienio vakarą rengiamas jaunimo susitikimas už taiką, forumą užbaigs sekmadienio Mišios, kurioms vadovaus kardinolas P. Parolinas. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode