Parama dėkojame




„Apollo“ taurės turnyre – Pauliaus Bagdono ir Letos Anužienės pergalės

Lietuvos boulingo federacijos rengiamo 2016–2017 metų asmeninio Lietuvos čempionato ketvirtajame reitingo turnyre „Apollo taurė – 2017“ Vilniuje pergales šventė kaunietis Paulius Bagdonas ir klaipėdietė Leta Anužienė, vyrų antrojo diviziono varžybas laimėjo Rolandas Čebatoriūnas, o tarp jaunių geriausias buvo Rokas Rudžinskas.

Vyrų turnyro atrankos varžybose geriausiai sekėsi būtent P.Bagdonui, kuris pirmąjį etapą (22 dalyviai) užbaigė trečias (6 partijų vidurkis – 210 taškų), o antrajame tarp 10 geriausių žaidėjų buvo pirmas (bendras 12 partijų vidurkis – 206,92) ir užsitikrino vietą finale. Antras likęs Aidas Daniūnas (12 part. vid. – 199,5) pelnė vietą pusfinalyje.

Atkrintamosiose varžybose tarp Žilvino Permino, Mindaugo Šlegerio, Algirdo Motiejūno ir Mariaus Steponavičiaus geriausiai sekėsi pirmajam, kuris pusfinalyje ir stojo į kovą su A.Daniūnu.

Kova dėl kelialapio į finalą vyko itin atkakliai, o pergalę vos 4 taškų skirtumu – 192:188 – šventė A.Daniūnas. Finale pastarasis sportininkas vis dėlto nesužaidė taip, kaip galėtų, ir turėjo pripažinti P.Bagdono pergalę rezultatu 193:148.

Vyrų antrajame divizione nugalėtoju tapo Rolandas Čebatoriūnas, taip pat po dramatiškos kovos 178:175 palaužęs Vytį Kaminską. Pastarasis žaidėjas itin pasižymėjo per pirmąjį atrankos etapą, kai žaisdamas 4-ąją partiją pasiekė maksimalų įmanomą rezultatą – 300 taškų.

Trečias antrajame divizione liko Sergėjus Fiodorovas, mažajame finale nepalikęs vilčių Albertui Toločkai – 200:157.

Moterų varžybose tarp 14 dalyvių atrankoje geriausiai sekėsi iš karto į finalą patekusiai Jūratei Palaimaitei (12 part. vid. – 187,25), o antra liko ir į pusfinalį žengė Leta Anužienė (12 part. vid. – 179,67). Atkrintamosiose varžybose geriausiai pasirodė ir tarp būsimų prizininkių prasibrovė Kristina Rulytė, pranokusi Dainą Selenienę, Jūratę Budrytę ir Jolantą Kontvainienę.

Pusfinalyje K.Rulytei vis dėlto nepavyko mesti iššūkio L.Anužienei, kuri nugalėjo 198:143. Finale J.Palaimaitei taip pat nepavyko sužaisti su L.Anužiene geros partijos, o pergalė rezultatu 158:139 atiteko pastarajai.

Senjorų varžybose šį kartą geriausiai sekėsi Vytautui Gykiui, finale 223:213 įveikusiam Edmundą Levandavičių. Trečias liko Arvydas Musteikis, mažajame finale 229:161 pranokęs Eugenijų Stankevičių.

Jaunių įskaitoje Vilniuje geriausiai pasirodė Rokas Rudžinskas, aplenkęs Raimundą Naką ir Kiprą Kriaučiūną, o tarp mėgėjų prizines vietas užėmė Klaudijus Rimkevičius, K.Kriaučiūnas ir Tomas Cilcius.

Penktasis reitingo turnyras vyks kovo 5–12 dienomis Klaipėdos boulingo centre „Honolulu“. Iš viso Lietuvos čempionate bus sužaisti 6 reitingo turnyrai, po kurių geriausi žaidėjai pelnys kelialapius į finalo etapą.

Vilnius, vasario 14 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode