Marcinkevičius




Juodkalniečiai neatsilaikė prieš „Juventus“

Utenos krepšinio komanda „Juventus“ grįžo į pergalių kelią: sausio 17 d. vykusiose rungtynėse Utenos krepšininkai FIBA Čempionų lygoje nugalėjo Juodkalnijos vicečempionus Baro ekipą „Mornar“.

Visos rungtynes „Juventus“ žaidė labai banguotai: su staigiais pakilimais ir tokiais pat kritimais. Pirmasis susitikimo kėlinys Utenos krepšininkams nieko gero nežadėjo: jis buvo pralaimėtas 10-ies taškų skirtumu (14:24). Bet antrame ketvirtyje uteniškiai priešininkus ne tik pasivijo, bet ir aplenkė: antrasis kėlinys baigėsi rezultatu 40:36.

Trečiasis ketvirtis žiūrovams padovanojo daug gerų emocijų: aistras salėje kėlė ir įspūdingi Ovidijaus Galdiko dėjimai į krepšį, ir po truputį didinamas „Juventus“ taškų kraitis, pasiekęs ir 14-os taškų persvarą. Nors atsipalaidavę uteniškiai praleido į savo krepšį septynis taškus be atsako, bet sugebėjo kėlinį baigti gerokai nutolę nuo juodkalniečių: 63:49. Bėgimas tolyn nuo svečių buvo tęsiamas ir ketvirtajame kėlinyje, bet tik kėlinio pradžioje, nes, matyt, nusprendę, kad rungtynės jau laimėtos, „Juventus“ krepšininkai per labai trumpą laiką tiesiog padovanojo „Mornar“ komandai visus 20 taškų ir baigiantis kėliniui komandas skyrė tik vienas taškas 72:71. „Juventus“ išgelbėjo Dainiaus Šalengos ir Valdo Vasyliaus metimai (76:71), o uogas ant pergalės torto uždėjo Dovio Bičkauskio tritaškis ir Jamaro Diggso baudos. Rungtynės buvo laimėtos rezultatu 82:74.

„Juventus“ komandai daugiausia taškų pelnė Aaronas Bestas (15), 13 įmetė Jamaras Diggsas, 11 – Valdas Vasylius, po 10 – Ovidijus Galdikas ir Dainius Šalenga.

Juodkalniečių komandoje pasižymėjo Marko Mugosa, pelnęs net 24 taškus, Antabia Walleris (20) ir Balsa Radunovičius (13).

FIBA Čempionų lygoje kitas „Juventus“ varžovas – italai. Sausio 25 d. Utenos krepšininkai vyks į Italiją susitikti su Avellino Sidigas komanda.

Utenos rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode