Marcinkevičius




Prezidentas ir pirmoji ponia lankėsi Mažeikiuose

preziBalandžio 29 d. LR Prezidentas Gitanas Nausėda su komanda dirbo Mažeikiuose. Šalies vadovas susitiko su Mažeikių rajono savivaldybės  vadovais, dalyvavo diskusijoje dėl kliūčių žmonėms su negalia mažinimo, susitiko su rajono bendruomene.

Lankėsi Savivaldybėje

Su Savivaldybės mere Rūta Matulaitiene ir jos komanda šalies vadovas aptarė kelių finansavimą, suskystintų gamtinių dujų infrastruktūros priežiūrą, švietimo, sveikatos sistemų pertvarką, medikų pritraukimą į regionus, valstybės savivaldybėms perduotos civilinės saugos funkcijos įgyvendinimą, karo pabėgėlių iš Ukrainos integraciją rajone.

Muziejuje – diskusija

Mažeikių muziejuje vyko diskusija dėl kliūčių žmonėms su negalia mažinimo, kurioje dalyvavo Mažeikių savivaldybės ir jai priklausančių įstaigų darbuotojai, komunikacijos, švietimo, kultūros specialistai, bibliotekininkai, socialiniai pedagogai, seniūnai, žmonių su negalia, nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Prezidentas pabrėžė, kad, nors žmonių su negalia bendruomenė gana gausi, jų atskirtis vis dar per didelė. Taip pat svarbus lygių galimybių principo švietime įgyvendinimas – jo pagrindas yra įtraukusis ugdymas.

Diskusijos dalyviams pristatyta, kaip žmonių su negalia poreikiams pritaikyta fizinė ir informacinė Prezidentūros ir Prezidento rūmų aplinka.

Pirmosios ponios vizitai

Kartu su Prezidentu Gitanu Nausėda į Mažeikius atvyko pirmoji ponia Diana Nausėdienė. Ji apsilankė Mažeikių trečiojo amžiaus universitete, Kalnėnų progimnazijoje ir Pikelių kaimo bendruomenėje. Pirmąją šalies ponią lydėjo Mažeikių rajono savivaldybės vicemerė Kristina Juškevičienė.

Sodų pagrindinėje mokykloje D. Nausėdienė susitiko su šioje mokykloje įsikūrusio Mažeikių trečiojo amžiaus universiteto bendruomene, susipažino su universiteto lankytojų veikla, atsakė į klausimus. Kalnėnų progimnazijoje bendravo su mokiniais, pedagogais, atsakė į jų klausimus.

Pikeliuose pirmoji šalies ponia apsilankė Vaikų dienos centre, susitiko su bendruomenės nariais, kurie pristatė bendruomenės veiklą, atliktus darbus. D. Nausėdienė ir ją lydintys Prezidento patarėjai atsakė į klausimus apie senstančią bendruomenę ir senelių globos namų plėtrą, kitas socialines problemas.  

Darbo dienos pabaigoje Prezidentas ir pirmoji ponia susitiko su mažeikiškiais.

Kristinos Kunickienės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode