Marcinkevičius




„Juventus“ ant menčių paguldė „Šiaulius“

Permainingose ir per pirmuosius kėlinius nieko gero nežadėjusiose rungtynėse Utenos „Juventus“ nugalėjo Šiaulių „Šiaulių“ ekipą ir LKL turnyrinėje lentelėje užima šeštąją vietą.

Pirmieji du kėliniai nieko gero nežadėjo dėl to, kad šiauliečiai „Juventus“ krepšį sėkmingai atakavo iš visų pozicijų. Tuo tarpu „Šiaulių“ krepšys uteniškiams buvo tarsi „užrištas“. Svečiai po truputį tolo ir besibaigiant pirmajam kėliniui rezultatas „Juventus“ sirgalius galėjo ir pravirkdyti: 24:15. Antrajame kėlinyje sėkmę „Juventus“ pagavo tik jam besibaigiant ir prieš didžiąją pertrauką rezultatą sugebėjo išlyginti 41:41.

Antroji rungtynių dalis nuo pirmosios skyrėsi kaip diena nuo nakties ir „Juventus“ sirgaliams buvo tiesiog atgaiva: uteniškiai, matyt, per pertrauką iš trenerio gavę gerų patarimų, ir atakavo taikliau, ir gynėsi atidžiau, tad rezultatas netruko persiversti „Juventus“ naudai ir trečiajam kėliniui besibaigiant tapti 67:53.

Ketvirtame kėlinyje uteniškiai svečiams jau nebeleido šeimininkauti po savo krepšiu, visą ketvirtį išlaikė „saugų“ rezultatą (61:69, 79:64) ir šventė pergalę rezultatu 81:67.

Laimėjimą šiek tiek aptemdė paskutinėmis rungtynių sekundėmis „Juventus“ komandos „centro“ Ovidijaus Galdiko skausmingas kritimas ant nugaros. Gavęs traumą, sunkiai paeinantis ir iš aikštelės palydėtas komandos draugo Aarono Besto, Ovidijus Galdikas po rungtynių, trenerių ir visų sirgalių džiaugsmui, vaikščiojo nešlubčiodamas. Reikia tikėtis, kad „Juventus“ aukštaūgis žais ir dėjimais bei blokais varys į neviltį priešininkus ir kitose rungtynėse: sausio 17 d. FIBA Čempionų taurės susitikime su Baro KK Mornar (Juodkanija), sausio 22 d. Lietuvos krepšinio lygos susitikime su Prienų-Birštono „Vytautu“.

„Juventus“ daugiausia taškų pelnė Valdas Vasylius (19), Vaidas Čepukaitis (17), Ovidijus Galdikas (11), Dainius Šalenga (9). Šiauliečių gretose pasižymėjo Martynas Echodas, pelnęs 19 taškų, Donatas Sabeckis (17) ir Vladislavas Koreniukas (14).

Utenos rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode