Parama dėkojame




LKL – niekas dar neprarasta?

Lietuvos krepšinio lygoje žaidžiančios „Mažeikių“ komandos vadovą Giedrių Petrulevičių galima įvardinti vienu iš didžiausių šio sezono optimistų. Mažeikiškiai šiuo metu gali pasigirti tik niekada iki šiol turnyrinėje lentelėje LKL nematytu rezultatu: 0 pergalių ir 25 pralaimėjimai, tačiau, jo teigimu, sezonas dar „nepalaidotas“ ir visiems kantriai reikia laukti benefiso.

Vadovo optimizmas paremtas konkrečiais veiksmais – nuolatinių pralaimėjimų šešėlyje nenuleidžiama rankų ir nuolat stiprinama komandos sudėtis. Per gerą mėnesį komandą papildė į pergalių kelią „Mažeikius“ turintys atvesti krepšininkai: gynėjas iš JAV Sidney Sanders, puolėjai Darius Pakamanis, Simonas Serapinas ir Giedrius Staniulis. Pastarasis, beje, yra geriausiai dėl kamuolių kovojantis krepšininkas visoje lygoje, per rungtynes sugriebiantis po 7,7 kamuolio, taip pat pelnantis po12,3 taško. Pagal efektyvumą kaunietis statistiškai automatiškai tampa naudingiausiu „Mažeikių“ žaidėju.

Prieš kurį laiką ekipos valdyboje buvo svarstytas trenerio Aloyzo Rudžio atsistatydinimas, tačiau strategą pavyko įkalbėti likti su komanda.

Kelyje į šviesą yra ir prastesnių žinių – ilgesniam laikui iš rikiuotės iškrito vienas naudingiausių žaidėjų Eigirdas Žukauskas, tačiau tikimasi jo sugrįžimo dar šį sezoną.

Artimiausias rungtynes „Mažeikiai“ žais rytoj namuose su turnyrinės lentelės kaimynais – Kėdainių „Nevėžiu“. Tris pergales savo sąskaitoje turintys kėdainiškiai yra pagrindiniai konkurentai kovoje dėl išlikimo LKL.

Prieš būsimą principinę kovą su „Nevėžiu“ kalbinome komandos vadovą G.Petrulevičių.

– Komandai ir toliau pralaimint, Jūs nenustojate keisti jos sudėties. Ko tuo siekiate?

– Siekiame užsitikrinti vietą LKL kitiems metams. Prieš sezoną keltų tikslų neatsisakėme – norime ne tik nelikti paskutiniai, bet ir palypėti dar bent vienu laipteliu aukščiau. Šiuo metu galvoti apie aštuntą vietą sudėtinga, bet mes tikrai negalvojame apie rankų nuleidimą ir sezono „palaidojimą“.

– Kiek realus tikslas „Mažeikiams“ likti LKL?

– Šiame sezone dar žaisime penkiolika rungtynių, iš kurių galime laimėti 5–6. Būtent to ir sieksime. Komanda šiuo metu visiškai sukomplektuota, jokių permainų daugiau neplanuojame. Tikimės, jog naujai prisijungę žaidėjai greitai adaptuosis ir mes pagaliau pademonstruosime savo galimybes.

– Tikite komanda?

– Visą laiką tikėjau ir dabar tikiu. Rankų nenuleidžiame. Net jeigu taip nutiktų ir sezono pabaigoje mes nepasiektume išsikeltų tikslų, niekas mūsų negalėtų apkaltinti, kad ko nors nepadarėme arba nesistengėme. Darome viską, kas mūsų jėgoms, kad Mažeikiai būtų LKL miestu. Be to, klubas vykdo visus finansinius įsipareigojimus žaidėjams, todėl šiuo klausimu esame patikimi. Dėl to išsiskyrė nuomonės tarp Prienų komandos ir vieno jos lyderio G. Staniulio. Mes jį kvietėme pas save nuo sezono pradžios ir, palankiai susiklosčius situacijai, pagaliau turime. Dabar lieka laukti teigiamų rezultatų.

– Kuo tiki komanda?

– Komanda tiki savo jėgomis ir nėra palūžusi nuo pralaimėjimų. Matau ugneles žaidėjų akyse ir tikiu, kad mums vis dar gali pasisekti ištrūkti iš to užburto nesėkmių rato. Komandos sudėtyje nėra vien žemaičiai, tačiau jos charakteris – žemaitiškas.

– Sakote nuvilsite skeptikus, kurie puse lūpų kalba, jog „Mažeikiai“ šiame sezone užfiksuos neregėtą antirekordą – nelaimės nė vienos pergalės?

– Man tokia mintis iki šiol nebuvo atėjusi į galvą. Pažiūrėkite, kiek mūsų komanda turi ištikimų sirgalių. Dar nė karto šiame sezone nelaimėjome, bet mums nugarų neatsuko. Mus energingai palaiko ir kartu su komanda kantriai laukia tos pirmosios pergalės. Aš tikiu, kad liko laukti nebeilgai.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode