Parama dėkojame




Smarkus taifūnas „Nock-Ten“, pirmąją Kalėdų dieną aptemdęs šventinę nuotaiką dalyje Filipinų, nusinešė mažiausiai šešių žmonių gyvybes, o dar 18 žmonių dingo, antradienį pranešė pareigūnai.

Vėliau nei įprasta atslinkęs taifūnas per Kalėdas talžė rytines šalies provincijas. Slinkdamas per salyną jis užtvindė daugybę kelių ir ūkių, nuniokojo daug pastatų bei laivų. Visgi stichija aplenkė sostinę Manilą, kur gyvena keliolika milijonų žmonių.

Kaip pranešė pakrančių apsaugos tarnyba, netoli Batangaso krantų nuskendus keltui „MV Starlight Atlantic“, vienas įgulos narys žuvo, o dar 18 dingo.

Dar penki asmenys žuvo per potvynius ar ant jų užkritus daiktams.

Kaip pranešė pareigūnai, „Nock-Ten“ vėjo gūsiai siekė 235 km per valandą.

Šis taifūnas Filipinuose, didžiausioje katalikiškoje Azijos valstybėje, be elektros paliko daug rytinių provincijų. Filipinų nelaimių stebėjimo agentūros atstovė Mina Marasigan sakė, jog kol kas neaišku, kada bus atkurtas jos tiekimas.

Artėjant taifūnui saugumo sumetimais iš vietovių, kurioms grėsė pavojus, buvo evakuota apie 430 tūkst. žmonių. Taip pat buvo atšaukta per 330 skrydžių.

Būgštauta, kad „Nock-Ten“ nešamos liūtys bei smarkūs vėjai atslinks ir iki sostinės Manilos, kur gyvena apie 13 mln. žmonių, tačiau pro rytines salas praūžęs taifūnas išsikvėpė.

Antradienį audra paliko pagrindinę Filipinų Lusono salą ir nuslinko į vakarus, Pietų Kinijos jūrą.

Kasmet Filipinams smogia apie 20 taifūnų arba smarkių audrų, kurios nusineša šimtus gyvybių.

Galingiausias ir daugiausiai aukų Filipinuose pareikalavęs taifūnas buvo „Haiyan“, per kurį 2013 metų lapkritį centriniame šalies regione žuvo ar dingo 7 350 žmonių ir buvo sugriauti ištisi miesteliai.

Manila, gruodžio 27 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode