Karo tarnybos vengimu kaltinamam vyrui siūloma skirti baudą

karoPrivalomosios karo tarnybos vengimu kaltinamam vyrui prokuroras prašo skirti piniginę baudą.

Ši baudžiamoji byla pirmadienį išnagrinėta Kauno apylinkės teisme, nuosprendis bus skelbiamas rugpjūtį.

„Prokuroro manymu, teisingiausia būtų skirti bausmę, nesusijusią su laisvės atėmimu. Siūloma asmeniui skirti 1,5 tūkst. eurų dydžio baudą“, – BNS nurodė teismo atstovė Tautvilė Merkevičiūtė.

2001 metais gimęs kaltinamasis teisme kaltės nepripažino, tvirtino kariuomenėje tarnauti negalįs, nes tai prieštarautų jo religiniams ir moraliniams principams. Savo poziciją pateikęs asmuo atsisakė atsakyti į proceso dalyvių klausimus.

Teisme apklausti du liudytojai: Karo prievolės tarnybos darbuotojas ir advokatės prašymu – Gaudijos vaišnavų religinės bendruomenės vadovas.

„Pastarasis tvirtino, jog dalyvavimas veiklose, kuriose naudojami ginklai, galimai pažeistų bendruomenės narių moralinius principus“, – teigė T. Merkevičiūtė.

Kaltinamojo gynėja prašė jaunuolį išteisinti, nes esą byloje nėra įrodymų, kad jis vengė privalomosios karo tarnybos.

Pasak advokatės, tai, kad šaukimai ir baudos buvo siųsti elektroniniu paštu, neįrodo, kad kaltinamasis žinojo apie juos, nors baudos ir buvo sumokėtos.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode