Marcinkevičius




Pareikšti nauji įtarimai dėl savivaldybių tarybų narių lėšų naudojimo

stt0519sttSpecialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atliekant ikiteisminius tyrimus dėl galimo savivaldybių tarybos narių piktnaudžiavimo panaudojant lėšas, skiriamas jų, kaip tarybos narių, veiklos išlaidoms apmokėti, pareikšti įtarimai Marijampolės savivaldybės tarybos narei Vaidai Pituškienei ir Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narei Linai Rimkienei.

Turimais duomenimis, V. Pituškienė, eidama Marijampolės savivaldybės tarybos narės pareigas, galimai sąmoningai suklastojo tikrus dokumentus, juose įtvirtindama tikrovės neatitinkančius duomenis apie nepatirtas kuro ir telefono, interneto ryšio išlaidas, kaip susijusias su tarybos narės veikla, kurios negalėjo būti atlyginamos. Tokiu būdu V. Pituškienė galimai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir Marijampolės savivaldybės administracijai padarė didesnę nei 2 300 eurų turtinę žalą. Jai pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Kito tyrimo duomenimis, Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narė Lina Rimkienė pateikė galimai tikrovės neatitinkančius pirminius apskaitos dokumentus už automobilio remonto ir priežiūros paslaugas, interneto paslaugas užsienyje ir kuro išlaidas, nesusijusias su tarybos narės veikla. Mažeikių rajono savivaldybei L. Rimkienė galimai padarė didesnę nei 8 000 eurų turtinę žalą. Jai pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo ir sukčiavimo.

STT atliekamus ikiteisminius tyrimus dėl savivaldybių tarybų narių galimo piktnaudžiavimo 2019–2023 m. kadencijos laikotarpiu kontroliuoja atitinkamų apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorai.

Šiuo metu STT atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl 25 savivaldybių tarybos narių išmokų naudojimo: Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio miestų bei Alytaus, Utenos, Ukmergės, Kretingos, Ignalinos, Mažeikių, Šilutės, Jonavos, Lazdijų, Pasvalio, Prienų, Telšių, Radviliškio, Joniškio, Tauragės, Zarasų, Akmenės rajonų ir Birštono, Marijampolės, Neringos, Pagėgių, Druskininkų savivaldybėse. Aktualią informaciją apie atliekamus tyrimus galite rasti nuolat atnaujinamame STT puslapyje.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmenys yra nekalti, kol teismas nepatvirtina jų kaltės.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode