Cirkas




Šiaulių progimnazijoje nustatyti grubūs moksleivių maitinimo pažeidimai

maitinimValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) antradienį pranešė nustačiusi grubius mokinių maitinimo pažeidimus Šiaulių Medelyno progimnazijoje.

Tikrinant maitinimo paslaugą mokykloje teikiančią įmonę paaiškėjo, kad pati Šiaulių Medelyno progimnazija maisto dalinimą 6–7 metų vaikams atliko neturėdama specialaus VMVT leidimo.

Taip pat nustatyti kiti pažeidimai – maisto atliekos buvo išpilamos į atviras šiukšliadėžes, nepritaikytas šalutinių gyvūninių produktų atliekoms, mokykla neturėjo sutarties su atliekas tvarkančia įmone ir negalėjo pateikti atliekų išvežimo dokumentų.

Užfiksuota kryžminė tarša moksleivių indus plaunant vaikų rankų plautuvėse ir džiovinant ant maisto išdavimo vietos, mokyklos atstovai nepateikė maitinimo valgiaraščių mokyklos bendruomenei ir VMVT inspektoriams, vaikus maitino progimnazijos darbuotojos, neturinčios sveikatos žinių ir įgūdžius patvirtinančių dokumentų.

VMVT už šiuos pažeidimus pradėjo administracinę teiseną, apie patikrinimo rezultatus informavo Šiaulių miesto savivaldybę ir Viešųjų pirkimų tarnybą.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

 

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode