Marcinkevičius




Į pasaulio irklavimo taurės etapo finalą pateko dvi Lietuvos įgulos

 

Liucernoje (Šveicarija) baigėsi antroji 2017 metų Pasaulio taurės III etapo diena. Jos metu į pagrindinį savo rungties finalą prasimušė viena Lietuvos komanda – moterų porinė dvivietė. Vyrų porinė keturvietė tokią teisę užsitikrino dar penktadienį, kai laimėjo savo atrankos plaukimą.

Moterų porinių dviviečių pusfinalio antrajame plaukime Ieva Adomavičiūtė ir Milda Valčiukaitė 2 km distanciją įveikė per 7 min. 0,5 sek. ir užėmė antrąją vietą. Kartu su mūsų merginomis į finalą žengė dvi Prancūzijos komandos, užėmusios pirmąją ir trečiąją vietas. Pirmajame pusfinalyje kelialapius į finalą pelnė Naujosios Zelandijos, JAV ir Australijos irkluotojos.

Vyrų porinių keturviečių varžybose po paguodos plaukimų paaiškėjo, kad Martynui Džiaugiui, Sauliui Ritteriui, Rolandui Maščinskui ir Aurimui Adomavičiui iššūkį lemiamame etape mes irkluotojai iš Olandijos, Naujosios Zelandijos, Didžiosios Britanijos, Italijos ir Lenkijos.

Dviems Lietuvos įguloms nepavyko įveikti pusfinalio barjero. Tiek vienvietę irklavęs Mindaugas Griškonis (7.40,87), tiek porinėje dvivietėje darbavęsi Dovydas Nemeravičius ir Armandas Kelmelis (6.49,55) savo plaukimuose finišavo šešti ir turės tenkintis startais B finaluose.

Taip pat vienvietę irkluojantis Žygimantas Gališanskis dalyvavo E finale, jame buvo ketvirtas (7.25,57) ir galutinėje įskaitoje užėmė 22-ąją vietą.

Paskutinė lietuvių valtis – keturvietė be vairininko, kurią irkluoja Mantas Juškevičius, Povilas Stankūnas, Giedrius Bieliauskas ir Saulius Ilonis, – startavo C finale, jame užėmė 2-ąją vietą (6.08,02) ir bendrojoje įskaitoje liko 14-ojoje pozicijoje.

Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Vilnius, liepos 8 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode