Marcinkevičius




Mozambike mažiausiai 73 žmonės žuvo, o dar daugybė buvo sužeisti ketvirtadienį sprogus benzinvežiui viename kaime šalies vakaruose, pranešė visuomeninis radijas.

„Dabar šio incidento aukų skaičius – 73“, – nurodė valstybinis Mozambiko radijas, remdamasis Tetės provincijos pareigūnų pateikta informacija.

 

„Incidentas įvyko, kai piliečiai mėgino prisileisti benzino iš sunkvežimio Kaphiridzangės kaime Tetės provincijoje netoli Malavio“, – sakoma vyriausybės pranešime.

Vyriausybė pridūrė, kad apie 110 žmonių buvo sužeisti, kai kurie kritiškai. Tarp sužeistųjų esama vaikų.

Sprogimo aplinkybės kol kas tiksliai nežinomos.

Pareigūnai aiškinasi, ar sunkvežimis sprogo, kai buvo pardavinėjamas benzinas, ar mašina pateko į gyventojų pasalą, naujienų agentūrai AFP sakė Informacijos ministerijos direktorius Joao Manassesas (Žoaunas Manasesas).

Vienas vietos žurnalistas sakė AFP, kad tas sunkvežimis trečiadienį patyrė avariją, o ketvirtadienio popietę sprogo, kai daugybė žmonių mėgino iš jo prisileisti degalų.

Vyriausybė „apgailestauja dėl žmonių žūties ... ir šiuo metu teikia visą būtiną pagalbą, kad išgelbėtų gyvybių ir paguostų aukų šeimas“, sakoma jos pranešime.

Penktadienį į nelaimės vietą planuoja atvykti trys ministrai – jie prižiūrės gelbėtojų darbą.

Maputas, lapkričio 18 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode