Sprogimas

Popiežius prašo remti šeimas, kad būtų įveikta demografinė krizė

remtiPopiežius Pranciškus pasiuntė sveikinimą gegužės 12–13 d. Romoje vykstančio Italijos šeimų asociacijų susitikimo dalyviams. Susitikime kalbama apie demografinę politiką ir paramą šeimoms.

Pasak popiežiaus, pagrindinė dabartinės gilios demografinės krizės priežastis yra vartotojiškumo persmelkta kultūra, kai „žmogus nuleidžia troškimų kartelę ir tenkinasi vidutiniškais pakaitalais, tokiais kaip sėkmė, automobilis, kelionės...“. Šeimos su keliais vaikais grožis tampa utopija, sunkiai įgyvendinama svajone.

Tokią kultūrą popiežius vadina skurdu. „Tai naujasis skurdas, kuris mane gąsdina“, – sako Pranciškus. „Tai skurdas, kurį patiria tie, kurie nuvertina savo širdies laimės troškimą, tie, kurie atskiedžia savo didžiuosius siekius, kurie tenkinasi mažu ir nebesitiki didelių dalykų. Tai tragiškas skurdas, nes jis kenkia didžiausiam žmogaus turtui – galimybei dovanoti pasauliui naują gyvybę, rūpintis ja.“

Pasak Pranciškaus, nematyti demografinės krizės problemos – tai trumparegiškumas, tai atsisakymas žiūrėti toli į priekį, žvelgti į ateitį. Tai nusigręžti, manant, kad nieko neįmanoma padaryti. Vienu žodžiu – tai yra pasidavimas. Todėl popiežius linki, kad visais lygmenimis – instituciniu, žiniasklaidos, kultūriniu, ekonominiu ir socialiniu – būtų skatinama, tobulinama ir įgyvendinama konkreti politika, kuri siektų atgaivinti gimstamumą ir šeimą. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode