RETRO

Popiežius: Dievas neprilygstamai gerbia kiekvieną žmogų

gerbia„Universitetas yra ta vieta, kurioje pasaulio ir asmeninio gyvenimo horizontai privalo susitikti, kad sąveikautų ir ugdytų žmogiškumą“, – patikino popiežius pirmadienio, gegužės 9-sios priešpietį, audiencijoje Mačeratos universiteto akademinei bendruomenei.

Romos vyskupas Pranciškus patikino, kad universitetas, kuris reiškia visatąvisumą, yra ir privalėtų būti proto atsivėrimo mokslui ir gyvenimui, pasauliui ir istorijai vieta. Antra vertus, kiekvienas universitetą lankantis asmuo – studentas ar studentė – savo ruožtu irgi yra visuma. Todėl, pasak Pranciškaus, universitete susitinka dvi visatos: pasaulis ir mokslas su žmogumi. Ne su žmogaus sąvoka, kuri neegzistuoja tikrovėje, o žmogaus asmeniu, studentu, su savąja istorija ir asmenybe, svajonėmis, intelektinėmis, moralinėmis ir dvasinėmis savybėmis.

„Kiekvienas žmogus yra visata, kurią tik Dievas iki galo pažįsta ir neprilygstamai gerbia“, – pasakė popiežius. Jis palinkėjo, kad Mačeratos universiteto studentai, savo garsių dėstytojų pavyzdžiu ugdytų susitikimo kultūrą ir puoselėtų tarpkultūrinį dialogą: „Kaip reikia šiandien visais lygmenimis ryžtingai eiti dialogo keliu!“ – pasakė popiežius. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode