Sprogimas

Popiežius: vargstančiųjų vieta ne prie bažnyčios durų, bet Bažnyčios širdyje

duruSekmadienį, minint Pasaulinę vargstančiųjų dieną, popiežius Pranciškus vaizdo žinia kreipėsi į keliasdešimtyje pasaulio šalių šia proga surengtų susitikimų dalyvius. Popiežiaus žinia buvo įrašyta penktadienį, kai jis lankėsi Asyžiuje ir pradėjo švęsti šių metų Pasaulinę vargstančiųjų dieną.

Popiežius su visais, kurie buvo susirinkę Asyžiuje, šventojo Pranciškaus mieste, sveikino mininčiuosius pasaulinę vargstančių dieną įvairiose šalyse Afrikoje, Okeanijoje, Azijoje, Pietų ir Šiaurės Amerikoje, Europoje.

„Žinau, kad daugelis iš jūsų išgyvena sunkias situacijas, skausmingas ir kartais nepakeliamas“, – sakė Pranciškus. „Kai kurie iš jūsų nieko neturi, betgi nežino, ar šiandien galės pavalgyti, nežino, kur miegos“.

Popiežius sako, kad šiandien labai dažnai žmonės vargstančiųjų skausmo nemato ar netgi pat žodis „vargšai“ juos piktina. Tačiau, kas save laiko krikščioniu, negali užmiršti, kad Kristus atėjo pirmiausia pas tuos, kurie kenčia, yra nuskriausti ir gyvenimo sužeisti. „Palaiminti vargdieniai“ – tai pirmasis palaiminimas.

Pasaulinės vargstančiųjų dienos minėjimų dalyviams perduotoje vaizdo žinioje popiežius visų krikščionių vardu prašo atleidimo: „Atleiskite visiems krikščionims, kurie jus įskaudino, ignoravo, pažemino,“ – sakė Pranciškus. „Jūsų vieta yra ne prie bažnyčių durų, bet Bažnyčios širdyje. Žinokite, kad esate Dievo numylėtiniai“. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode