Sprogimas

Brandos egzaminai vertinti ir šimtu balų

Liepos 15 d. paskelbti valstybinių lietuvių kalbos ir literatūros, matematikos, chemijos ir informacinių technologijų brandos egzaminų rezultatai – mažeikiškiai įvertinti 8 šimtukais. 

Valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą aukščiausiu įvertinimu išlaikė Merkelio Račkausko gimnazijos abiturientė Ditė Petraitytė (mokytoja – Laima Skabickienė) ir Gabijos gimnazijos abiturientė Gustė Momgaudytė (mokytoja – K. Kleinauskaitė). 

Iš matematikos egzamino šimtukus gavo Merkelio Račkausko gimnazijos gimnazistai Povilas Dapšys ir Auksė Vaitkutė (mokytoja – Albina Jasinskaitė). P. Dapšiui tai jau antrasis šimtukas, pirmasis gautas iš valstybinio biologijos brandos egzamino.

Informacinių technologijų egzaminą aukščiausiu balu išlaikė Merkelio Račkausko gimnazijos gimnazistai Danielius Gelčauskas ir Eligijus Visockis (mokytoja – Sigutė Mackevičienė). 

Gabijos gimnazijos moksleivis Justas Kaminskas aukščiausią įvertinimą gavo iš matematikos ir iš informacinių technologijų egzaminų. Jo matematikos mokytoja – L. Prialgauskienė, informacinių technologijų – S. Kažukalovas.

Lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzaminą laikė 334 kandidatai. Pagrindinį pasiekimų lygį (surinko 36–85 balus) pasiekė 163 laikiusieji egzaminą, aukštesnįjį (surinko 86–99 balus) – 28. Likusieji surinko 16–35 balus ir pasiekė patenkinamąjį lygį, 30 – neišlaikė.

Matematikos egzaminą laikė 304 kandidatai. Pagrindinį pasiekimų lygį pasiekė 96 laikiusieji, aukštesnįjį – 7 abiturientai, 40 – neišlaikė.

Chemijos egzaminą išlaikė visi 16 kandidatų. 12 iš jų surinko 36–85 balus ir pasiekė pagrindinį lygį, 3 surinko 86–99 balus ir pasiekė aukštesnįjį lygį.

Informacinių technologijų egzaminą laikė 32 kandidatai. 8 iš laikiusiųjų pasiekė pagrindinį lygį, 1 – aukštesnįjį, 1 – neišlaikė.

Iki liepos 23-iosios paaiškės ir likusiųjų valstybinių brandos egzaminų rezultatai.

ŠMM nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode