Sprogimas

Prezidentas vertina bibliotekos ir pažintinio tako pritaikymą neįgaliesiems

Šiandien Prezidentas Gitanas Nausėda lankosi Mažeikių viešojoje bibliotekoje ir Plateliuose, Šeirės pažintiniame take (Plungės r.), kur kartu su Žmonių, turinčių negalią sąjungos atstovais vertina, kaip viešosios erdvės yra pritaikytos neįgaliesiems.

 

„Nuvykęs į Telšių regioną prezidentas ypatingą dėmesį atkreips į būtinybę įgyvendinti žmonių su negalia teises. Mažeikių viešojoje bibliotekoje ir Šeirės pažintiniame take prezidentas kartu su Žmonių su negalia sąjungos atstovais įvertins, kaip viešosios erdvės yra pritaikytos žmonėms su negalia“, – BNS sakė šalies vadovo atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Jo teigimu, tokiu būdu bus tęsiama darbo diena Telšių regione, su kuriame esančių savivaldybių vadovais nuotoliniu būdu prezidentas susitiko ketvirtadienį. Po susitikimo vyko spaudos konferencija.

Kartus su G. Nausėda į Žemaitiją atvyko ir pirmoji šalies ponia, Prezidento žmona, Diana Nausėdienė. Ji dar lankysis Šėrkšnėnų daugiafunciame centre, kur vėliau susitiks su žurnalistais.

G. Nausėda darbo dienų ciklą regionuose pradėjo 2019-ųjų pabaigoje, per metus su patarėjais aplankė visus dešimt regionų, tris iš jų – nuotoliniu būdu dėl COVID-19 pandemijos.

Prezidentas yra sakęs, kad tokios išvykos ateityje turėtų duoti „konkrečių vaisių“.

Autorės nuotr.:

1. G. Nausėda atvyko į Mažeikius.

2. Prezidentas ir pirmoji šalies ponia D. Nausėdienė kalbasi su Mažeikių r. savivaldybės meru Vidmantu Macevičiumi ir Viešosios bibliotekos direktore Alina Bernotiene.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode