Sprogimas

Valstybės vadovai sveikina pianistą P. Geniušą 60-ojo jubiliejaus proga

Valstybės vadovai šeštadienį pasveikino pianistą pianistą, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorių Petrą Geniušą 60-ojo jubiliejaus proga.

„Kai scenoje Jūs prisiliečiate prie fortepijono klavišų ir suskamba muzika, prieš mus visa savo jėga ir estetikos grožiu atsiveria Jūsų talentas – didžių kūrėjų ir asmenybių dovana, leidžianti išgirsti aiškiau, išjausti giliau, matyti jautriau. Ir tai kiekvieną kartą patvirtina, kad muzika – tai Jūsų gyvenimas, likimas ir pašaukimas, savaip išieškota ir išgyventa istorija“, – rašoma prezidento Gitano Nausėdos sveikinime.

Pasak šalies vadovo, Maestro atliekama muzika yra tai, kuo nepaprastai didžiuojasi Lietuva ir vertina visas meno pasaulis. Ilgamete turininga ir turtinga koncertine veikla P. Geniušas pristato Lietuvą pasaulyje ir mūsų šaliai atveria pasaulio muzikos lobynus.

„Įkvėptas novatoriškų idėjų Jūs buriate kitus muzikus įdomiems ir novatoriškiems projektams. Vedinas kūrybinės aistros Jūs dalijatės savo žiniomis ir profesionalumu su jaunaisiais muzikais ir esate išugdęs ne vieną žvaigždę, suspindusią Lietuvoje ir užsienyje. Su didele pagarba dėkoju Jums už puoselėjamą ir skleidžiamą kūrybinę šviesą!“ – teigė prezidentas.

„Esate garsus fortepijono virtuozas, įvairiapusis menininkas, meistriškai įvaldęs itin platų muzikinių kūrinių repertuarą. Jūsų talentas ir išskirtinės išraiškos formos atveria klausytojams amžinosios klasikos lobius, kviečia pažinti avangardinės muzikos ar džiazo pasaulį. Istorija liudija, kad tiek Jūsų solinių koncertų, tiek pasirodymų su įvairiais kolektyvais nuo Vilniaus iki Tokijo visada laukia gausus būrys gerbėjų. Labai svarbu, kad savo įkvepiančią patirtį ir muzikinę išmintį perduodate mokiniams, o šie tęsia gražias tradicijas“, – teigia premjerė Ingrida Šimonytė.            

Profesorius P. Geniušas už plačią koncertinę ir kūrybinę veiklą yra įvertintas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi, Nacionaline kultūros ir meno premija.

BNS nuotraukoje: Petras Geniušas su žmona

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode