Sprogimas

Stiprinama įvežamų augalų ir sėklų patikra

sekluSiekiant apsaugoti aplinką nuo augalų kenkėjų ir jų sukeliamų ligų plitimo, tarptautiniame Vilniaus oro uoste ir akcinėje bendrovėje Lietuvos paštas bus įsteigti fitosanitarijos postai.

Šie postai pradės veikti nuo 2023 m. sausio 1 d.

Tikimasi, kad įsteigus naujus fitosanitarijos postus pagrindiniuose, didžiausiuose siuntų gavimo ir paskirstymo punktuose, bus labiau užtikrinama atsisiunčiamų iš trečiųjų šalių augalų apsauga nuo kenksmingų kenkėjų, kurie gali daryti didelę ekonominę žalą mūsų šaliai. Net ir nedideli sėklų ar sodinamosios medžiagos kiekiai gali kelti didelę grėsmę, jei atkeliautų iš trečiųjų šalių pažeisti kenksmingų bakterijų ar virusų.  

Todėl visos augalų, augalinių produktų ir kitų objektų siuntos iš trečiųjų šalių (nepriklausančių Europos Sąjungai) turi turėti joms išduotą fitosanitarinį sertifikatą ir prieš jas išleidžiant į rinką (atiduodant klientui) turi būti atliktas jų fitosanitarinis patikrinimas.

Per Vilniaus oro uostą daugiausia atvežamos sodinamosios medžiagos komercinės siuntos, o  per Lietuvos paštą gyventojai dažniausiai siunčiasi sodinamąją medžiagą ir sėklas savo reikmėms.

ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode