RETRO

Bitininkams – daugiau kaip milijonas eurų paramos

bitinŠalies bitininkai vėl gali kreiptis paramos. Pernai jiems buvo skirta 974 tūkst. Eur, o šiemet parama bus didesnė – 1,1 mln. Eur.

Parama bitininkams teikiama pagal Paramos Lietuvos bitininkystės sektoriui 2020–2022 metų programąiš Europos žemės ūkio garantijų fondo ir valstybės biudžeto.

Paramos gali kreiptis bičių laikytojai, bitininkų asociacijos, bitininkų kooperatyvai, mokslo ir studijų institucijos.

Programoje numatytos net 8 priemonės, kurioms įgyvendinti galima gauti paramą: techninė pagalba bitininkams ir jų grupėms; kova su bičių kenkėjais ir bičių ligomis, ypač varoatoze; bičių avių transportavimo į ganyklas racionalizavimas; medaus fizinių ir cheminių savybių analizė; bičių šeimų atnaujinimas; bitininkystei ir bitininkystės produkcijai skirtos taikomųjų mokslinių tyrimų programos; rinkos stebėsena; bitininkystės produktų kokybės gerinimas, siekiant didinti jų vertę rinkoje.

Paramos paraiškas bei mokėjimo prašymus galima teikti nuo sausio 24 d. iki vasario 21 d.         

Užpildyta paramos paraiška kartu su reikalaujamais dokumentais (ar jų kopijomis) teikiami pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu parašu, juos siunčiant el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.">Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Apie sprendimą dėl paramos skyrimo ar neskyrimo visus pareiškėjus Nacionalinė mokėjimo agentūra informuos asmeniškai.

Paramos Lietuvos bitininkystės sektoriui 2020–2022 metų programos įgyvendinimo taisykles galima rasti čia.

ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode