Sprogimas

Abiturientai per matematikos žinių patikrinimą šiemet surinko tašku mažiau nei pernai

aboituriAbiturientai atliko patikrinimą, kaip yra pasiruošę matematikos egzaminui ir jame vidutiniškai surinko vienu tašku mažiau nei analogiško patikrinimo metu pernai, ketvirtadienį pranešė Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA).

Vis dėlto lyginant su 2021 metų matematikos brandos egzaminu, mokinių surinktas taškų vidurkis didesnis 10 proc.

Nacionalinė švietimo agentūra antrus metus iš eilės suteikė galimybę mokiniams, užsiregistravusiems laikyti matematikos valstybinį brandos egzaminą, atlikti elektroninį matematikos mokymosi pasiekimų įsivertinimo testą.

Atlikdami automatiškai vertinamas testo užduotis mokiniai galėjo surinkti 22 taškus, kurie atitiko egzamino programos proporcijas pagal mokymosi kursus, tematiką, tikrinamus gebėjimus ir veiklos sritis.

0,4 procentai mokinių, atlikusių testą, surinko 20–22 taškus, kai 2021 m. tokių mokinių buvo 1 procentas. Šiais metais vidutiniškai mokiniai rinko 7,5 taško – tai sudaro 34 procentus užduoties taškų. 2021 m. mokiniai vidutiniškai rinko 8,2 taško – tai sudarė 37 procentus užduoties taškų.

Mokiniai, atlikę testą, galėjo pamatyti informaciją ne tik apie gautus taškus už kiekvieną užduotį, bet ir susipažinti su nuoseklia grįžtamojo pobūdžio informacija apie galimą sprendimo būdą, temas, kuriose jiems dar reikia stiprinti savo žinias ir gebėjimus.

Matematikos pasiekimų pasitikrinimo testą atliko daugiau kaip 10 tūkst. mokinių iš 15834 užsiregistravusiųjų dalyvauti matematikos valstybiniame brandos egzamine.

„Bandomuoju matematikos egzaminu vadinamo patikrinimo dalyvių skaičius rodo, kad abiturientams netrūko motyvacijos pasitikrinti žinias, sužinoti, kokiose srityse jas dar reikėtų sustiprinti iki egzamino“, – pranešime cituojama Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

„Tikimės, kad pasitvirtins praėjusių metų praktika, kai mokiniai, dalyvavę matematikos patikrinime, valstybiniame brandos egzamine vidutiniškai rinko trimis taškais daugiau nei tie, kurie savo jėgų neišbandė“, – pridūrė ji.

Matematikos mokymosi pasiekimų įsivertinimo testų rezultatus, apibendrintus pagal tematikos, gebėjimų pjūvius, NŠA pateikė mokykloms ir abiturientų mokytojams, kad pasinaudotų šia informacija ruošiantis brandos egzaminui, sprendžiant tikslingas užduotis ir aiškinantis jų sprendimo būdus.

Matematikos valstybinis brandos egzaminas vyks birželio 10 dieną.

smsm.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode