Sprogimas

Paaiškėjo dėl pandemijos nukeltų XI Pasaulio lietuvių sporto žaidynių data

pasaulioŠįmet liepą Druskininkuose turėjusios vykti XI Pasaulio lietuvių sporto žaidynės (PLSŽ) dėl pandemijos buvo nukeltos į 2022-ųjų vasarą. Dabar aiški tiksli jų data: PLSŽ Druskininkuose vyks kitąmet liepos 14–17 d.

„Pasaulio lietuvių sporto žaidynės – tarptautinis, senas ir gilias tradicijas turintis sporto renginys. Jos telkia užsienio lietuvius, padeda jiems neatitrūkti nuo savo šaknų, pažinti dabartinį šalies gyvenimą ir žmones. Visi viliamės, kad kitąmet jau gyvensime, planuosime, keliausime ramiau ir lengviau, o į Žaidynes atvyks kuo daugiau tautiečių iš viso pasaulio“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas, vadovaujantis PLSŽ organizuoti Ministrės pirmininkės potvarkiu sudarytai darbo grupei.

Administruoti PLSŽ organizavimą planuojama pavesti Lietuvos sporto centrui į pagalbą pasitelkiant partnerius.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija 2022 m. biudžete PLSŽ yra numačiusi 1 mln. eurų, sykiu bus ieškoma kitų finansavimo šaltinių.

X Pasaulio lietuvių sporto žaidynės vyko 2017 m. Kaune. Žaidynės sutraukė daugiau kaip 3800 dalyvių, iš jų beveik 2650 užsienyje gyvenančių tautiečių iš 26 valstybių.

PSLŽ tarpukariu vadintos Lietuvos tautine olimpiada ir pirmą kartą buvo surengtos 1938 m. Kaune. Paskui 40 metų žaidynės nevyko. 1978 m. PLSŽ atgaivintos Toronte, vėliau vyko Čikagoje, Adelaidėje, o nuo 1991 m. rengiamos Lietuvoje.

XI PSLŽ globėjas yra šalies prezidentas Gitanas Nausėda.

ŠMM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode