Sprogimas

Pasaulio čempionato atranka: Lietuva namuose nusileido Italijai

 

Lietuvos rinktinė metė iššūkį keturiskart pasaulio čempionei Italijai, tačiau Valdo Urbono vyrams bent taško 2022-ųjų pasaulio čempionato atrankos rungtynėse iškovoti nepavyko – „Squadra Azzurra“ išsivežė pergalę iš LFF stadiono 2:0.

Italijai pavyko pratęsti įspūdingą seriją. Po šios pergalės nepralaimėtų rungtynių serija išsitęsė iki 25, tai buvo jau 13 iš eilės italų pergalė oficialiose rungtynėse.

Pirmasis kėlinys buvo puikus Lietuvos komandai, kuri neleido varžovams kurti pavojingų progų. Tomo Švedkausko vartams buvo rimčiau pagrasinta keletą kartų, o ir lietuviai keletą kartų rimtai kabinosi už progų šalia varžovų vartų.

Vis tik po pertraukos Italija pasižymėjo. Nuo antrojo kėlinio pradžios į aikštę žengęs Stefano Sensi pasitaisė kamuolį ir smūgiavo tiksliai.

Iškart po pelnyto įvarčio Italijos rinktinė surengė dar keletą pavojingų atakų, bet Lietuvos vartus nuostabiai gelbėjo T.Švedkauskas.

Turėjo keletą puikių progų lietuviai lyginti rezultatą, tačiau Fiodoras Černychas netiksliai smūgiavo galva, o Tautvydo Eliošiaus smūgį atmušė Gianluigi Donnarumma.

Pačioje mačo pabaigoje lietuviai bandė ir spausti varžovus, ir gausesnėmis pajėgomis jungtis į atakas, bet italų gynybos pramušti taip ir nepavyko.

Antrą įvartį Italijos komandai pelnė Ciro Immobile, kuris realizavo 11 metrų baudinį jau per pridėtą antrojo kėlinio laiką.

Net 11 kartų į Lietuvos vartų plotą smūgiavo Italija, dar 11 kartų kamuolys skriejo šalia konstrukcijos. Lietuviai į stačiakampį pataikė dukart, tiek pat kartų kamuolys skriejo netiksliai.

Pirmąsias pasaulio čempionato atrankos rungtynes lietuviai 0:1 pralaimėjo prieš Šveicariją, Italijai tai trečia pergalė per trejas rungtynes.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode