Sprogimas

„Žalgiris“ patyrė pralaimėjimą Sankt Peterburge

Kauno „Žalgiris“ (11-9) lauktuvių savo sirgaliams iš Rusijos neparveš. Sankt Peterburgo „Zenit“ (12-6) gynyboje lyg dumble klimpę žalgiriečiai svečiuose 65:77 (14:17, 22:19, 13:20, 16:21) nusileido Xavi Pascualio auklėtiniams ir šią savaitę nusileido jau antrajam Rusijos klubui Eurolygoje.

„Žalgiris“ prieš dvi dienas svečiuose 73:83 sudėjo ginklus prieš Maskvos CSKA, o dabar neprilygo ir Eurolygos lyderių gretas besispraudžiančiam Sankt Peterburgo klubui. Rungtynės prasidėjo labai klampiu žaidimu. Per pirmąsias keturias minutes komandos surengė tik po dvi sėkmingas atakas, o tai buvo tarsi iliustracija to, kaip klostysis visas mačas.

Per didelius vargus taškus rinko abi komandos, o skirtumas pirmoje rungtynių pusėje nė sykio nepasiekė daugiau nei 5 taškų. Pirmąjį kėlinį „Zenit“ laimėjo 17:14, bet antrajame „Žalgiris“ ne sykį lygino rezultatą ir po dviejų ketvirčių rezultatas buvo 36:36.

Sankt Peterburgo komanda rungtynių kontrolę į savo rankas suėmė po ilgosios pertraukos. Artūras Gudaitis galingai kovojo dėl kamuolių ir per ketvirtį įmetė 6 taškus, o pasinaudoję neprotingomis žalgiriečių pražangomis bei sumetę baudų metimus „Zenit“ krepšininkai kėlinio pabaigoje turėjo 9 taškų persvarą – 56:47.

„Žalgirį“ į kovą bandė grąžinti septynis taškus iš eilės pelnęs Lukas Lekavičius, po kurio šūvių skirtumas sutirpo iki 4 taškų (54:58), tačiau be Luko jokio kito herojaus svečiai neatrado.

Itin vangiai taškus rinkusį „Žalgirį“ galiausiai palaužė Billy Barono ir Andrejaus Zubkovo tritaškiai kėlinio viduryje – po jų „Zenit“ susikrovė dviženklę persvarą (68:56) ir iškovojo jau 12-ąją pergalę šiame sezone.

„Žalgiris“ nerezultatyviau šį sezoną žaidė tik du kartus – prieš Tel Avivo „Maccabi“, kai įmetė 57 taškus, ir prieš „Barceloną“, kai pelnė 62 taškus.

„Zenit“ gretose nuostabiai pasirodė puikią formą demonstruojantis Artūras Gudaitis.

Lietuvis nesigailėjo buvusios komandos ir per 27 minutes įmetė 15 taškų (3/4 dvit., 9/10 baud.), atkovojo 8 kamuolius, blokavo 1 metimą, išprovokavo 7 pražangas ir surinko net 28 naudingumo balus.

„Žalgiris“ po antro pralaimėjimo per tris dienas Eurolygos turnyrinėje lentelėje nusileido į aštuntąją vietą, aukštyn praleisdamas Stambulo „Anadolu Efes“ komandą. „Zenit“ pakilo į ketvirtą vietą.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais lygiai po savaitės, kai namuose priims sykį šį sezoną jau įveiktą Pirėjo „Olympiakos“ klubą.

„Zenit“: Artūras Gudaitis (9/10 baud., 8 atk. kam., 28 naud. bal.) ir Mateuszas Ponitka (6 atk. kam.) po 15, Billy Baronas 11 (3/5 trit.), Andrejus Zubkovas 9.

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas 12 (6/6 baud., 4 per. kam.), Lukas Lekavičius ir Joffrey Lauvergne'as po 11, Marius Grigonis 10 (4/11 metimai), Rokas Jokubaitis 8, Artūras Milaknis 6, Augustine'as Rubitas 4, Nigelas Hayesas 3. Martinas Gebenas ir Paulius Jankūnas taškų nepelnė.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode