Sprogimas

Lietuvos sportinių šokių čempionate – pirmą kartą ir breiko varžybos

Lietuvos sportinių šokių federacija artimiausią savaitgalį – spalio 9–11 dienomis – Panevėžio „Cido“ arenoje rengia Lietuvos sportinių šokių čempionatą bei pirmenybes. Pirmą kartą bus surengtas ne tik standartinių ir Lotynų Amerikos šokių turnyras, bet ir oficialus Lietuvos breiko čempionatas.

Penktadienį ant arenos parketo žengs mažieji šokėjai – vyks Lietuvos pirmenybės. O šeštadienį ir sekmadienį šokių kovose laukiama geriausiųjų mūsų šalyje.

 

Šeštadienio vakarą vyks standartinių šokių čempionatas. Septintą kartą Lietuvos čempionų titulą jame gins pasaulio ir Europos čempionai Evaldas ir Ieva Sodeikos. Tai bus pirmasis dueto startas nuo karantino pradžios – pastarąjį kartą varžybose jie dalyvavo šių metų sausio 25 dieną Vokietijoje. Nors kova dėl standartinių šokių čempionato aukso nebus labai atkakli, tačiau pasipuošti sidabru ir bronza šiais metais yra tikrai daug pretendentų. Iš mėgėjų sporto pasitraukus daugkartiniams Lietuvos vicečempionams Vaidotui Lacičiui ir Veronikai Golodnevai, net kelios tiek patyrusios, tiek jaunos poros turi realias galimybes užimti šias pozicijas.

Šeštadienį Panevėžio „Cido“ arenoje skambės ir nevisai sportinių šokių gerbėjams įprasti valsų ir Lotynų Amerikos šokių garsai. Pirmą kartą bus surengtas oficialus Lietuvos breiko čempionatas. Breiko varžybų dalyviai varžysis jaunučių, jaunių, suaugusiųjų ir atskirai – merginų – grupėse. Kaip sakė LSŠF Breiko lygos direktorius Mindaugas Bružas (Bboy M), labai gali būti, kad jau šį šeštadienį varžysis ir tie breiko šokėjai, kurie gins Lietuvos garbę Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Sekmadienis bus skirtas Lotynų Amerikos ritmams. Nors jaunimo ir senjorų amžiaus grupių sportininkai šoks standartinius šokius, suaugusieji ir jauniai II atliks Lotynų Amerikos šokių programą. Čia laukiama daug naujovių ir galbūt staigmenų. Šiais metais čempionate nebedalyvaus 2019 m. čempionai ir vicečempionai – jie nebetęsia savo aktyvios sportinės karjeros visai arba pakeitė partnerius, tad vėl nemažai porų pretenduos užlipti ant Lietuvos čempionato pjedestalo. Varžysis tiek patyrę duetai, tiek debiutuojančios poros.

„Nors čempionatui jau trečią kartą pakeitėme datą – pirmą kartą jis buvo numatytas kovo mėnesio viduryje – šį kartą tikrai tikime, kad įvyks ir mes išrinksime geriausius Lietuvos sportinių šokių atlikėjus.“ – sakė varžybų direktorius, LSŠF viceprezidentas Virginijus Visockas. V. Visockas taip pat pridūrė: „Žinoma, šiais metais turnyras bus visai kitoks: daug mažesnis žiūrovų skaičius, daug didesni atstumai arenoje, teisėjaus tik Lietuvos teisėjai (nors daugelį metų čempionatui kviesdavome užsienio vertintojus), nebus gyvos muzikos orkestro. Visgi, stengiamės sukurti šventišką ir iškilmingą atmosferą. Jau žinome, kokius organizacinius sprendimus pasirinko kitos šalys – neseniai nacionaliniai čempionatai įvyko Latvijoje, Estijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose. O visiems, negalintiems atvykti į areną, rengiame tiesioginę transliaciją abi savaitgalio dienas LRT portale“.

Lietuvos sportinių šokių čempionatas ir Lietuvos breiko čempionatas vyks spalio 10 – 11 dienomis (mažiau patyrusių šokėjų pirmenybės – spalio 9 d.) Panevėžio „Cido“ arenoje. Finalinių dalių pradžia – 19.00 val. Tiesioginė transliacija LRT portale – nuo 16.00 val.

BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Vikipedija nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode