Sprogimas

Rekordiniu tempu į pusfinalį įbėgęs Danas Sodaitis: „Rezultatas yra kosminis“

Danas Sodaitis įspūdingai startavo pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Dubajuje. Lietuvos sprinteris, besivaržantis T47 klasėje, 100 metrų bėgimo atrankos varžybose pasiekė naują asmeninį rekordą ir pateko į pusfinalį, kuriame antradienį dalyvaus 16 greičiausių sportininkų.

D.Sodaitis ketvirtame atrankos bėgime užtruko 11,08 sekundės. Tai –0,1 sekundės geresnis rezultatas nei ankstesnis Marto Skrabulio auklėtinio rekordas, pasiektas 2018-ųjų Europos čempionate Berlyne, kur mūsų šalies sportininkas tapo Senojo žemyno vicečempionu.

Lietuvos sprinteris savo atrankos bėgime buvo antras ir į priekį praleido tik brazilą Yohanssoną Nascimento (10,92 sek.). D. Sodaičio rezultatas bendroje įskaitoje – penktas. Greičiausias atrankoje Brazilijos bėgikas Washingtonas Junioras (10,76 sek.). Į pusfinalį žengė 16 sprinterių.

„Jaučiuosi gerai. Pagaliau baigėsi (juokiasi – red.). Labai bijojau iš tikrųjų. Turbūt taip pirmą kartą karjeroje. Bet viskas gerai baigėsi. Pasiekiau asmeninį rezultatą. Tai yra kosminis rezultatas. Ačiū labai treneriui ir sporto klubui „Cosma“, kad prisidėjo ir padėjo paruošti tokį stiprų Rytų europietį“, – iškart po atrankos bėgimo emocijomis dalijosi D. Sodaitis.

Bėgikas nesileido į prognozes, kas laukia pusfinalyje, bet neslėpė ambicijų žengti dar toliau.

„Aš manau, kad jau dabar esu laimingas. Kaip jau minėjau prieš išvykstant į Dubajų, dalyvavimas čia man yra didelis įvykis ir kol kas didžiausias keliamas tikslas yra patekti į finalą. Bet, kaip sakoma, sky is the limit, so we will see (dangus yra riba, todėl pamatysime – angl.)“, – šypsojosi bėgikas.

D. Sodaitis pusfinalyje startuos antradienį, 17.57 val. Lietuvos laiku. Finalas vyks tos pačios dienos vakarą.

Pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionate Lietuvai atstovauja aštuoni sportininkai.

Vilnius, lapkričio 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode