Sprogimas

Debiutantės Čekijos triumfas: eliminavo Turkiją ir žengė į kitą etapą

Pasaulio čempionate – dar vienas krepšinio trileris. Šįkart žūtbūtinėse E grupės rungtynėse dėl patekimo į kitą etapą susigrūmė dvi Europos komandos: pirmą kartą planetos pirmenybėse rungtyniaujanti Čekija ir Turkija.

Po įtemptos kovos pergalę šventė ir į kitą etapą iškeliavo Čekija, triumfavusi rezultatu 91:76 (22:16, 21:19, 23:25, 25:16).

Prieš ketvirtąjį kėlinį čekai pirmavo 6 taškais (66:60). Lemiamo ketvirčio pradžioje turkai pataikė keletą tritaškių, bet Čekijos krepšininkų rankos, metant iš toli, taip pat nedrebėjo.

Likus žaisti daugiau nei šešias minutes, Vojtechas Hrubanas padidino skirtumą jau iki dviženklio (77:66).

Roneno Ginzburgo auklėtiniai, nors pranašumas ir buvo kiek aptrupėjęs, sugebėjo atsilaikyti iki mačo pabaigos ir šventė istorinę pergalę.

Turkų beviltiškumą geriausiai iliustravo antroji Cedi Osmano nesportinė pražanga, užsidirbta likus žaisti mažiau nei minutę. Turkas buvo išsiųstas į rūbinę. Netrukus techninę pražangą užsidirbo Ersanas Ilyasova, prametęs visus 9 metimus iš žaidimo.

Nugalėtojams 18 taškų pelnė Vojtechas Hrubanas. Ondrejus Balvinas surinko dvigubą dublį: pelnė 17 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.

Pralaimėjusiems C.Osmanas surinko 24 taškus, Furkanas Korkmazas pridėjo 16.

Kovą po krepšiais Čekija laimėjo 41:26.

Primename, kad Turkija per plauką nepateikė didžiausios pasaulio čempionato sensacijos, kai tik per pratęsimą apmaudžiai 92:93 krito prieš JAV rinktinę.

Pirmąją vietą E grupėje užims JAV komanda, kuriai dar liko sužaisti vienerias rungtynes su pergalių dar neiškovojusia Japonija.

Čekija: V.Hrubanas 18, O.Balvinas 17 (11 atk. kam.), P.Auda 16 (9 atk. kam.), J.Bohacikas 15, T.Satoransky 11.

Turkija: C.Osmanas 24, F.Korkmazas 16, M.Mahmutoglu 14.

Vilnius, rugsėjo 5 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode