Sprogimas

Lietuvos garbę pasaulio čempionate gins šeši penkiakovininkai

Šią savaitę Vengrijos sostinėje Budapešte vyksiančiame 2019 metų šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionate dalyvaus šeši Lietuvos sportininkai.

Moterų asmeninėse varžybose kovos Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė ir Ieva Serapinaitė, o vyrų – Justinas Kinderis ir Dovydas Vaivada. Pasaulio čempionatas baigsis sekmadienį mišrių estafečių varžybomis, kuriose dalyvaus D. Vaivada ir Aurelija Tamašauskaitė.

Pasaulio čempionatas pirmadienį prasidėjo moterų estafetėmis, antradienį vyks vyrų estafetės, tačiau šiose varžybose lietuviai nedalyvaus.

Moterų asmeninių varžybų atrankos etapas vyks trečiadienį, o vyrų – ketvirtadienį, moterų finalas – penktadienį, o vyrų – šeštadienį.

Pasaulio čempionate sportininkai kovos ne tik dėl pajėgiausių planetos penkiakovininkų titulų, bet ir tęs kovą dėl olimpinių kelialapių. Juos pelnys po tris geriausius asmeninių varžybų dalyvius.

Lietuvos rinktinėje teisę 2020-aisiais dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse jau yra pelnę L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė, G.Venčkauskaitė-Juškienė ir J.Kinderis.

Lietuvos penkiakovininkai pasaulio čempionų titulus asmeninėje įskaitoje yra pelnę 5 kartus. 2000 ir 2004 metais tai padarė Andrejus Zadneprovskis, 2006-aisiais – Edvinas Krungolcas, o 2013-aisiais – L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J.Kinderis. Pastarąjį kartą ant prizininkų pakylos pasaulio čempionate mūsiškiai užkopė 2017-aisiais, kai J.Kinderis iškovojo bronzos medalį.

Planetos pirmenybės – baigiamosios elitinės 2019-ųjų šiuolaikinės penkiakovės varžybos, kurių metu lietuviai sieks papildyti iškovotų titulų skaičių. L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė šiemet tapo Europos čempione ir Pasaulio taurės laimėtoja, su G.Venčkauskaite-Juškiene ir I.Serapinaite užėmė trečiąją vietą Europos čempionato komandinėje įskaitoje, o Pasaulio taurės mišrių estafečių varžybose G.Venčkauskaitė-Juškienė su J.Kinderiu taip pat džiaugėsi bronzos medaliais.

Vilnius, rugsėjo 2 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode