Sprogimas

Lietuvos krepšinio rinktinė aplankė statomus „Krepšinio namus“

 

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė prieš rugpjūčio 12 dieną Kaune vyksiančias „Krepšinio namų“ paramos rungtynes su Serbijos rinktine, apsilankė miesto širdyje statomuose Lietuvos krepšinio namuose.

Čia Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis juos supažindino su projektu, vizija ir tikslais. Krepšininkai, treneriai ir personalas iš arti apžiūrėjo statybų aikštelę ir kylantį pastatą.

„Tai yra istorija, mūsų antra religija, krepšinis yra labai daug ką reiškiantis, ypatingai mums, lietuviams. Pratęsiama ta tradicija, tas visas įspūdis ir gerai, kad toks dalykas yra daromas“, – sakė iš arti „Krepšinio namų“ statybas apžiūrėjęs Lietuvos rinktinės aukštaūgis Jonas Valančiūnas.

Lietuvos ir Serbijos rinktinių rungtynių metu, visi nusipirkę bilietus prisidės prie „Krepšinio namų“ statybų, nes visos surinktos lėšos bus skirtos šio projekto vystymui. Tai nebus įprastas muziejus, bet moderniausias, kupinas technologinių naujovių multifunkcinis centras su daugybe pažintinių ir pramoginių atrakcijų lankytojams.

„Net nesitikėjome, kad čia tokio dydžio projektas ir tikrai malonu, kad krepšinis, kuris visame pasaulyje vadinamas antra Lietuvos religija, turės savo namus. Tikrai kviečiame žmones prisidėti prie to, net neabejoju, kad kaip ir mes nesuvokiame kiek čia visko bus, taip ir žmonėms nėra viskas aišku. Siūlau pasidomėti ir suprasti ko yra siekiama.

Aš manau, kad Kaunas yra krepšinio sostinė ir ta vieta tarp Nemuno ir Neries santakos yra istorinė, žymi ir pasirinkta neatsitiktinai“, – teigė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis.

Savo ruožtu Lietuvos krepšinio federacija (LKF) visiems atvykusiems į šias rungtynes įteiks specialius auksinius bilietus. Bilietus, kurie taps padėkos simboliu, bus galima gauti tik rungtynių metu „Žalgirio“ arenoje, o juose bus pavaizduoti ne tik „Krepšinio namų“ statiniai, tačiau ir trys ryškiausi visų laikų Lietuvos rinktinės vidurio puolėjai – Pranas Lubinas, Arvydas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

Vilnius, rugpjūčio 8 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode