Sprogimas

Buvęs „Ryto“ gynėjas diriguos Latvijos rinktinei

 

 Latviai išsirinko strategą. Nors į postą siūlėsi turkas Oktay Mahmuti, o tarp kandidatų buvo ir italas Andrea Trinchieri, Latvijos rinktinės direktorius Arturas Štalbergas ketvirtadienį paskelbė, jo nacionalinės komandos vairas atitenka Robertui Štelmaheriui.

44 metų latvis pastaruosius dvejus metus treniravo „Ventspils“ klubą, o vasarą perėjo į Talino „Kalev“ klubą. Tad R.Štelmaheris nuo šiol derins dvi pareigas.

Svarbi R.Štelmaherio karjeros dalis praėjo Lietuvoje. 2004-2008 metais jis žaidė Vilniaus „Ryte“ ir padėjo sostinės klubui laimėti Europos taurę ir LKL čempionų titulą.

Trenerio karjerą jis pradėjo Vilniaus „Perlo“ klube, yra dirbęs „Ryto“ trenerių štabe, o 2011-2012 m. sezoną vadovavo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipai.

R.Štelmaheris yra dirbęs asistentu Latvijos rinktinėje, kuriai pastaraisiais metais (nuo 2017 metų pasitraukus Ainarui Bagatskiui) vadovavo Arnis Vecvagaras. Su juo sutartis nebuvo pratęsta, kai talentingų žaidėjų nestokojanti Latvijos rinktinė nepateko į 2019 metų pasaulio čempionatą.

Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Vilnius, rugpjūčio 1 d.(BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode