Parama dėkojame




Sprogimas

Stalo teniso lygose – tikslų siekimas

Įvairiose Lietuvos stalo teniso komandinio čempionato ir lygų maratone šiemet žaidžia penkios Mažeikių „Vijurko“ komandos, kurios siekia iškovoti medalius arba išlikti esamame lygyje.

Vyrų grupėje

Keturis pastaruosius sezonus auksą laimėję mažeikiškiai šiemet pakeitė sudėtį, tačiau liko tarp pretendentų kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų Lietuvos komandiniame čempionate. Romualdas Franckaitis Jaunesnysis (joniškietis, – aut. past.), Faustas Rozga ir Algirdas Sriubas šiame sezone kol kas per 11 susitikimų yra iškovoję 7 pergales ir yra ketvirtojoje vietoje.

Pirmojoje, antrojoje ir Regionų lygose taip pat žaidžia dar trys Mažeikių stalo teniso žaidėjų komandos. Geriausiai kol kas sekasi „Vijurkas-3“, kurie kol kas antrojoje grupėje yra antrieji, o „Vijurkas-2“ žengia aštuntieji.

„Kol kas tikslai tie patys – geriausiai komandai patekti tarp prizininkų, kitoms – išlaikyti esamą lygį. Jauniesiems žaidėjams reikia įgyti kaip galima daugiau žaidybinės patirties ir sistemingai tobulėti“, – teigė komandos treneris Raimondas Jackevičius.

Mažeikių pagrindinė komanda „Vijurkas-1“ yra vienintelė, nuo 1996 metų neiškritusi iš komandinio čempionato prizininkų trejeto, taip pat vienintelė nepriklausomoje Lietuvoje, iki šiol jame jau laimėjusi devynis aukso medalius.

Moterų grupėje

Praėjusiais metais auganti jaunųjų Mažeikių stalo tenisininkių pamaina laimėjo II lygos pirmenybes ir pateikė pirmąją paraišką rimtoms pergalėms ateičiai. Šį sezoną 12–13 metų merginos Rimantė Jonušaitė, Amelija Nicytė, Karolina Tamošiūnaitė ir Rusnė Vasarytė žaidžia aukštesnėje, pirmojoje lygoje. Kol kas jos laimėjo vieną pergalę iš penkių susitikimų ir užima 10 vietą tarp 12 komandų, kuri garantuoja joms galimybę ir kitąmet tobulintis šiame lygyje. „Mergaitėms nėra būtina žūtbūt išsilaikyti, nes jos pirmajai lygai dar per jaunos amžiumi. Jeigu išsilaikys, tai bus labai gerai, didelė paskata kitąmet tobulėti“, – sakė R. Jackevičius.

Iš viso Lietuvos stalo teniso komandiniame čempionate žaidžia apie 300 komandų, dėl apdovanojimų aštuonis mėnesius kovoja per 1000 stalo tenisininkų.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode