Sprogimas

Progos, kuriomis yra geriausia dovanoti papuošalus

Papuošalai visada yra laukiama dovana. Tai bene geriausia išeitis įvairioms šventėms ir ypatingoms progoms. Pateikiame sąrašą švenčių, kuriomis dovanoti papuošalus – itin populiarus ir užtikrintas sprendimas.

 

Vestuvių metinės

Bet kurioms vestuvių metinėms dovanoti tinka klasikiniai papuošalai, tokie kaip auksinės grandinėlės, apyrankės, simboliški pakabukai, auskarai. Itin populiarūs yra amžinybės žiedai – meilės simbolis, tinkantis įprasminti tiek pirmąsias, tiek penkiasdešimtąsias vestuvių metines. Tačiau ar žinojote, kad įvairios sukaktys siejamos su skirtingais brangakmeniais ir tauriaisiais metalais?

-       8-ųjųmetinių proga įteikiami bronzos dirbiniai.

-       10-ųjų– raudonojo aukso gaminiai.

-       14-osios vestuvių metinės pažymimos papuošalais su agatu.

-       18-osioms metinėms dovanojami gaminiai su turkiu.

-       25-osiosmetinės ne veltui vadinamos sidabrinėmis vestuvėmis – porai dovanojami įvairūs sidabro papuošalai: auskarai, apyrankės, žiedai, vėriniai.

-       30-osios vestuvių metinės pažymimos perlų aksesuarais.

-       34-osios metinės dar žinomos kaip gintarinės vestuvės, tad čia neprašausite su gintariniais papuošalais.

-       40-oji sukaktis – rubininės vestuvės, kai sutuoktiniai dovanų gauna papuošalus su rubinais. Ypač populiarus pasirinkimas – žiedai, inkrustuoti šiuo raudonu brangakmeniu.

-       45-ųjų vestuvių metinių proga idealiai tinka papuošalai su safyrais.

-       48-osios sukakties proga dovanojami aksesuarai su ametistu.

-       50-osios vestuvių metinės ženklinamos įvairiais aukso dirbiniais. Tam tinka tiek tikras, tiek Baltijos auksas – gintaras.

-       55-osios vestuvės yra smaragdinės, kai pora džiaugiasi papuošalais, inkrustuotais šiuo žaliu brangakmeniu.

-       60-osios vestuvės dar žinomos kaip deimantinės, kai dovanojami žiedai su deimantais. Šie dirbiniai tinka ir minint 75-ąsias vestuvių metines.

Romantiškos sužadėtuvės ir vestuvės

Sužadėtuvės ir vestuvės yra bene labiausiai su juvelyrinių dirbinių dovanojimu susijusios progos. Sužadėtuvės neįmanomos be sužadėtuvių žiedo įteikimo, lygiai taip pat kaip vestuvės nevyktų be apsikeitimo vestuviniais žiedais. Bene populiariausias žiedo pasirinkimas yra balto ar geltonojo aukso papuošalas, inkrustuotas deimantais. Būtent balto aukso sužadėtuvių žiedas yra itin mėgstamas jaunų porų.

Vestuvių proga dažna nuotaka renkasi apdovanoti ir savo pamerges. Juk jos – artimiausios ir brangiausios draugės. Tokioje situacijoje dovanoti kiekvienai pamergei papuošalus, kad parodytumėte, kiek daug jos reiškia, yra puikus pasirinkimas. Pasirinkite ką nors paprasto ir klasikinio, kad papuošalas garantuotai patiktų kiekvienai. Prabangus sidabrinis papuošalas, minimalistinis pakabukas ir auskarų rinkiniai yra puikus sprendimas. Šios dovanos suartins dar labiau, jei nuotaka ir pamergės suderintais papuošalais pasidabins per pačias vestuves.

Papuošalai krikštynų proga

Juvelyrinė dovana puikiai tinka krikštynų proga. Žavios apyrankės iš aukso ar sidabro gali būti personalizuotos, pavyzdžiui, su išgraviruotu kūdikio vardu, gimimo data ir laiku. Paaugę vaikai vertins vaikystėje gautus papuošalus: auksinius pakabukus ar perlų vėrinius.

Kalbant apie dovanas krikšto vaikui, itin prasminga yra angeliuko formos pakabukas. Manoma, kad angeliukas apsaugo nuo blogio ir skleidžia jį padovanojusio žmogaus meilę. Toks pakabukas simbolizuoja gerumą, ramybę ir gyvenimo harmoniją. Taip pat reikšminga yra ir auksinė ar sidabrinė grandinėle su kryželiu. Kryželis krikščionims yra labai svarbus simbolis, primenantis Jėzaus Kristaus auką. Populiaru dovanoti ir kitokius aukso papuošalus, pavyzdžiui, auskarus.

Gimtadieniams – gimimo mėnesio akmenys

Gimtadieniai siejami su gimimo mėnesio akmenų papuošalais. Tokie juvelyriniai dirbiniai yra tinkama dovana bet kam: sutuoktiniui, vaikams, anūkams, tėvams ar draugams. Kiekvienas mėnuo turi savo akmenį:

-       Sausio: granatas.

-       Vasario: ametistas.

-       Kovo: akvamarinas.

-       Balandžio: deimantas.

-       Gegužės: smaragdas.

-       Birželio: perlas.

-       Liepos: rubinas.

-       Rugpjūčio: peridotas.

-       Rugsėjo: safyras.

-       Spalio: opalas.

-       Lapkričio: topazas.

-       Gruodžio: turkis.

Šių gimimo akmenų kainos labai skiriasi. Brangiausi yra deimantas, rubinas ir smaragdas, kai tuo tarpu turkio, peridoto ar ametisto kainos kandžiojasi kur kas mažiau. Galima rinktis ir pakabuką su jubiliato zodiako ženklu. Jei papuošalas su gimimo mėnesio akmeniu ar zodiako ženklu jau įteiktas, galima atsigręžti į kitas klasikines dovanas: sidabrinius papuošalus, vėrinius, sages ar auskarus.

Išleistuvės ar universiteto baigimas

Sunkaus darbo kulminaciją būtina atšvęsti. Išleistuvės ar universiteto baigimas žymi perėjimą iš vieno išsilavinimo lygio į kitą, iš vieno gyvenimo etapo į kitą. Šia proga tinka praktiškai bet koks juvelyrinis dirbinys, pažymintis asmens pastangas ir įdėtą darbą. Puiku, jei pavyktų rasti pakabuką, simboliškai vaizduojantį įgytą laipsnį ar profesiją: muzikantams – natos formos, veterinarams – šuns pėdutės, floristams – gėlės žiedo ir panašiai. Simboline dovana gali tapti ir apyrankė su pandoros stiliaus karoliukais.

 

Dovanos mylimiesiems Valentino dienos proga

Valentino dienos dovanoms vis dažniau renkamasi papuošalus – juk jie lieka meilės atsiminimu visam gyvenimui. Antrą pusę galima nustebinti su balto, geltono ar raudono aukso širdelės formos pakabuku. Meilę įprasmina ir žiedai – galbūt Valentino diena bus ta data, kai įteiksite pasižadėjimo žiedą? Juvelyriniai dirbiniai puikūs dar ir tuo, jog gali tapti dovana ne tik mylimam žmogui, bet ir sau pačiam – Valentino dienos proga galima pažymėti ir meilę sau.

Motinos diena

Bet kurią moterį maloniai nustebins specialiai jai parinktas juvelyrinis dirbinys. Motinos diena – ideali proga palepinti mamą, įteikiant jai stulbinamo grožio papuošalą. Mama – tai žmogus, kuris palaiko nuo pat mažens. Parodykite šiai ypatingai šeimos narei, kad vertinate jos nuolatinę meilę ir palaikymą, padovanodami gražų sidabrinį vėrinį ar auskarus su safyrais. Šioje situacijoje dera nukrypti nuo klasikos ir išrinkti mamai ką nors labiau atitinkančio jos stilių – galbūt ją sužavės smaragdu padabintas žiedas?

Juvelyrikos dirbiniai yra puiki dovana pažymėti ypatingas gyvenimo progas. Rinkdamiesi auksą, sidabrą, platiną ir brangakmenius galite parodyti mylimam žmogui, jog jis yra vertas to, kas geriausia.

22-08d

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode