Sprogimas

Seimo valdyba vėl leido nuomotis mašinas iš parlamentinių lėšų

leidoSeimo valdyba vėl leido nuomotis mašinas iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų.

Seimo nariai galės nuomotis degalų nenaudojančias ar mažai aplinką teršiančias transporto priemones su elektros pavara, įskaitant hibridines transporto priemones, ar atitinkančias Euro 6 standarto reikalavimus.

Transporto priemonių nuomai Seimo nariai per mėnesį galės išleisti ne daugiau kaip 50 proc. lėšų, skiriamų su Seimo nario parlamentine veikla susijusioms išlaidoms.

Iki šiol Seimo nariai iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų galėjo apmokėti transporto priemonės eksploatavimo, techninio aptarnavimo, remonto, draudimo, bet ne nuomos išlaidas.

Parlamentinei veiklai skiriamų lėšų naudojimo tvarką Seimo valdyba pakeitė trečiadienį bendru sutarimu, klausimas buvo apsvarstytas be diskusijų.

„Seimo nariai gavo Kalėdinių dovanėlių. Naujų automobilių iš kanceliarinėms išlaidoms skirtų lėšų. Bent jau tokia žinia šiandien „parėjo“ iš Valdybos ir buvo išplatinta į visų pašto dėžutes“, – priimtą valdybos sprendimą feisbuke pakomentavo „valstietė“ Agnė Širinskienė.

„Priminsiu tik, kad mašinų nuomos atsisakymas buvo vienas pirmųjų LVŽS sprendimų laimėjus rinkimus 2016 metais. Nes automobilių nuoma nuolat skendėjo skandaluose, kur apsukrūs Seimo nariai kadencijos gale vienaip ar kitaip sugebėdavo susikombinuoti automobilį savo pačių ar artimųjų nuosavybėn. Gaila. Gėdinga. Ir Seimo prestižo tikrai neprikels“, – rašė A. Širinskienė.

Buvusios kadencijos pradžioje parlamentarams buvo uždrausta parlamentinei veiklai skiriamas lėšas naudoti automobilių nuomai.

Per praėjusias kadencijas automobilių nuomai nukeliaudavo didžioji parlamentinei veiklai skiriamų lėšų dalis, o kai kurie Seimo nariai per kadenciją už parlamentinei veiklai skiriamas lėšas nuomotus automobilius vėliau įsigydavo už likutinę vertę.

Į kadencijos pabaigą Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) teikimu Seimo valdyba buvo priėmusi sprendimą grąžinti automobilių nuomą, tam leidžiant panaudoti iki 30 proc. šių lėšų, tačiau viešojoje erdvėje kilus pasipiktinimui jis buvo atšauktas.

Seimo nariams kas mėnesį skiriama 0,8 vidutinio mėnesio darbo užmokesčio dydžio suma išlaidoms, susijusioms su jų parlamentine veikla: biuro, kompiuterinės technikos nuomai, ryšio paslaugoms, transporto išlaidoms, automobilio eksploatacijai, suvenyrams, viešosios informacijos rengėjų paslaugoms ir pan.


BNS nuotrauka
Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode